Publisert: 19. juni 2018

Veveriet

Veveriet på Ålgård er et kjent historisk bygg og er en viktig del av historien til Gjesdal kommune. Til høsten skal bygget restaureres. Gann Tre har fått den spennende jobben med trearbeidene.
Veveriet i Gjesdal rehabiliteres av Gann Tre
Offentlig bygg
Prosjekt

Gann Tre rehabiliterer møteplass i Gjesdal

Nå er det bare første etasje av det 120 å gamle ærverdige bygget som er i bruk. 2. og 3. etasje står tomme. Med en grunnflate på ca. 1.000 m² vil rehabiliteringen bety en stor kapasitetsøkning og gi mange muligheter. Kommunen ønsker å samle en rekke virksomheter som kulturskole, kulturavdeling, voksenopplæring, flyktningetjeneste, helsestasjon for ungdom og ungdommens kulturhus i bygget.

Det skal også lages en flott storsal i 3. etasje. Denne skal blant annet brukes til konserter, forestillinger og kommunestyremøter. Nå rommer første etasje bibliotek og kommunestyresal. I forbindelse med rehabiliteringen ønsker kommunen også å gjøre biblioteket mer tilgjengelig. I tillegg skal Veveriet fungere som møteplass for lag og foreninger i kommunen.

Oppstart etter ferien

Gann Tre sine arbeider starter opp etter sommerferien, i august-september.

Varighet på arbeidene er estimert til sommeren 2019. Det meste av tiden vil det være rundt 10 tømrere på prosjektet, i perioder kanskje enda flere.

Spennende faglig

– Dette er en krevende jobb. Her skal vi få bruke vår erfaring og kunnskap, sier daglig leder Skjalg Espedal i Gann Tre. – Det blir nok noen utfordringer, med det liker vi. Vi skal forsterke bjelkelag og bygge lydhimling og lydvegger. Siden dette skal brukes til musikk; både øving og konserter, må akustikken være bra. Samtidig skal ikke lyden forstyrre andre aktiviteter i bygget. I storsalen skal vi fjerne nåværende etasjeskille og bygge skråtak.

Prestisje

Det følger prestisje med å bygge Gjesdal kommunes nye storstue. Her skal innbyggere og gjester komme i mange år framover, og det er en kjekk referanse å vise til. Alt innvendig blir i realiteten nytt og oppgradert til nye krav og standard. Utvendig vil det ikke skje store endringer. 

– Vi gleder oss til å komme i gang, sier Espedal.

Se flere referanser