Publisert: 18. januar 2021

Mariero Panorama

Mariero anno 2020 framstår som et attraktivt og variert bomiljø med sjarm og sjel. Det skal godt gjøres å få bedre tomt enn dette. Så nær sjøen at du kan kjenne saltsmaken på tunga. Så nært til togstasjonen at du er i sentrum før du vet ordet av det.
3D-tegning fra Mariero Panorama
Leilighetsbygg
Totalentreprise
Arkitekt: Plank

Så nært – så nært

Det skal godt gjøres å få bedre tomt enn dette. Så nær sjøen at du kan kjenne saltsmaken på tunga. Så nært til togstasjonen at du er i sentrum før du vet ordet av det.

Så nært til handel at du kan stikke tilbake til butikken hvis du har glemt kaffe – for så å komme hjem igjen og oppleve at tiden nesten har stått stille.Navnet Mariero sentrum finnes ikke på kartet – men for de som bor i bydelen innehar strekningen på ca 1 km fra rundkjøringen og krysset retning E39 i sør til bussway tunnelen i nord, alt som trengs. Coop OBS Hypermarked, McDonalds, Slettvoll møbler, The Shack, Helgø Meny, Rema 100, Foodcourts, Apotek 1, elektronikkbutikken Power og Byggevarehus Coop Bygg – de ligger alle i «Mariero sentrum» – sjekk ut kartet. 

Om leilghetene

“et svært spennende og utfordrende prosjekt med unike kvaliteter”.

Ifølge sivilarkitekt Gabriel Schanche Gilje i Plank Arkitekter har tomta vært utfordrende å prosjektere på. Et bratt skrånende terreng byr på mange utfordringer. Samtidig gir det også enorme muligheter til å skape et spennende og særegent prosjekt. Det har vært viktig å utforme et prosjekt som er tilpasset nærområdet. Fra Bruvikveien vil volumene minne om to store eneboliger med en åpning mellom som gir luft og utsikt til fjell og fjord.

Målet har vært mest mulig utsikt for flest mulig leiligheter. Det har vært store utfordringer knyttet til vertikal kommunikasjon i forhold til terrenget. Vi har løst dette på en god måte. Blant annet har det vært svært viktig å få bilene i parkeringsanlegg under bakken, til fordel for lekeplass og oppholdssoner oppe i dagen, sier han.

Se flere referanser