Gleder kolleger med meldinger på radioen
03.02.2017

radio-mannen-1-web

 
 
radio-mannen-3 webEn av disse er Ove Hetland – eller Ove Tømmermann, som han har kalt seg selv i tekstmeldingene han har fått lest opp i spalten Gladnytt på NRK Rogaland sine morgensendinger. Fra arbeidet på Gann Tre sitt hyttefelt på Stavtjørn har 46-åringen hatt både ferdige hytter, vær- og føre, musikkønsker og hilsener til kolleger å melde inn til radioen.

- Jeg begynte med å sende meldinger før jul i fjor, mens vi holdt på å ferdigstille et par hytter. Da hørte vi mye på lokalen, og fikk med oss Gladnytt-spalten. Husker ikke helt hvordan jeg kom på å sende inn meldinger selv – men det var nå først og fremst for å glede kollegene, understreker Ove Hetland.

I starten var det hilsener til arbeidskameratene og litt ”egenreklame” når hyttene stod ferdige som var innholdet i meldingene. Men etter hvert har det både kommet veimeldinger av typen ”Er på vei til Stavtjørn, men det er såpass med snø og hagl på vegen at Ove Tømmermann ikkje kommer seg opp på piggfrie dekk…”, og musikkønsker som ”det vil jer så mangen gla på en fredag å få kunne gå helgå i møte med å få høyre Pink Floyd og On The Turning Away.. DÅ blir jo helgå bra…”.

- Etter hvert har det i blant gått litt sport i det. Og det har også blitt litt utfordringer og trekking i kolleger. Men alt på en lun og humoristisk måte. Og om jeg skulle komme til å være i nærheten av tråkke noen på tærne, så er de kjappe på radioen til å redigere det bort, forteller Hetland, som har konstatert at det ikke er alt som får passere sensuren i statskanalen.

- Helt i slutten av november ferdigstilte vi enda en hytte på Stavtjørn, og jeg tenkte det var på sin plass å sende en melding om det. Jeg skrev at enda en hytte var klar, så nå var det var bare å ”løp og kjøp”… men det kom ikke gjennom!


Det handler først og fremst om å glede kollegene, smiler Ove