img 7129 lysnet
Unike Holmegenes
 
Totalt kommer det 45 store og meget eksklusive leiligheter på Holmegenes, tegnet av Haga & Grov Sivilarkitekter MNAL. Gann Tre står for tømrerarbeidet, og får de beste skussmål fra utbygger.

Mellom Madlaveien og Eiganesveien i Stavanger, ligger Holmegenes; et spesielt område med en lang og særegen historie. Og på det som fra 1607 var Stavanger sin bymark, lystgården Holme-Egenæs for Gabriel Kirsebom Kielland på 1700-tallet og et flott parkanlegg anlagt av Axel Christian Kielland på 1800-tallet, reiser Smedvig Eiendom nå et unikt leilighetskompleks.

De første leilighetene er klare til overlevering i januar 2015. Da flytter beboerne inn i påkostede boliger med eikegulv, gassspeis, eiketrapp med glassrekkverk, mange og store vindusflater, og et stuevindu med en særegen, dyp innramming i heltre eik. 

- Det er ikke tatt noen snarveier her! Vi har som motto at våre bygg "skal eldes med verdighet". Det har vært et premiss for de valgene vi har gjort både i forhold til materialer og tekniske løsninger, forklarer Jarl S. Birkeland i Smedvig Eiendom.

Eik, glass og kobber
I tråd med sitt motto, har Smedvig Eiendom også sørget for en utstrakt bruk av kobber og tegl. I toppetasjene har det særegne, buede taket fått vise igjen innendørs, noe som gir en helt spesiell atmosfære til disse leilighetene. Det samme gir takterrassen, der gulv i solide eikeplanker og rekkverk i stål og glass møter teglvegger og det flott kobbertaket - og en utsikt Kielland-familien ville nikket anerkjennende til.