Hadde ikke kommet feil
19.06.2018

yohannes

 
 
I slutten av april fikk Espedal besøk av Embaye på kontoret.

– I andre etasje har Hå opplæring kontor, og jeg trodde først at Yohannes hadde kommet feil. Men nei – han hadde ikke kommet feil. Han ville ha jobb, forteller daglig leder i Gann Tre, Skjalg Espedal.

Espedal ønsket å gi ham en sjanse, og sammen med Flyktningeenheten i Hå kommune og NAV har de ordnet papirarbeid og forsikringer. Embaye har nå en arbeidstreningsavtale ut september.


Lyst å bygge

Nå har Embaye jobbet hos Gann Tre i en måned. Prosjektet har vært Vigrestad barnehage, et prosjekt som passer svært bra siden han bor på Vigrestad.

– Jeg har erfaring fra forskalingsarbeid fra Eritrea, og har lyst til å jobbe med bygg her i Norge. Derfor besøkte jeg Gann Tre for å be om jobb, forteller Embaye.

Målet med arbeidstreningen er at Embaye skal bli enda flinkere i norsk samt lære tømrerfaget.

Samfunnsansvar

– Vi har et samfunnsansvar, og når vi treffer en person som både tar initiativ og har vilje til å lære så vil vi gi ham en sjanse. Arbeid er en god måte å integrere våre nye landsmenn, sier Espedal.

Embaye er svært glad for muligheten han har fått.

– Jeg liker praktisk arbeid, og jeg synes disse ukene har vært veldig bra. Nå får jeg praksis, så får vi se hvordan det blir framover. Jeg har veldig lyst å jobbe videre for Gann Tre, sier han.

Flinke og hyggelige

Embaye kommuniserer bra på norsk, men forteller at det av og til er noen dialektord eller fagord han ikke forstår. Da får han god hjelp.

– Mine kollegaer her er både flinke fagfolk og veldig hyggelige. Jeg får den hjelp og oppfølging jeg trenger, og føler jeg lærer nye ting hver dag, sier