Gann Tre til Ydalir
06.02.2017

perspektiv-1-web

 
 
Oppe på Ullandhaug skal det om vel ett år stå ferdig et leilighetshotell gitt av Smedvig til Universitetet i Stavanger. Det nye prosjektet blir både stort og spesielt, med sine tre blokker med hotellrom, felles aula, spisesal og et anretningskjøkken for arrangementer. Gann Tre skal stå for tømrerarbeidet, der en i utstrakt grad skal bruke eik som kontrast til teglstein og eksponerte betongvegger.

Det er Kruse Smith som er totalentreprenør for byggherren Stiftelsen Ydalir. Kruse Smith stod også bak Smedvig sitt prosjekt Holmegenes, der Gann Tre hadde det til tider intrikate tømrerarbeidet som krevde enorm nøyaktighet. Og så langt tyder alt på at Ydalir-prosjektet vil bli minst like utfordrende, med sitt fokus på kvalitet helt ned til minste detalj og valg av materialer som skal gjøre at bygget ”eldes med verdighet”.

Og fokuset på kvalitet ligger ikke bare i selve utførelsen av arbeidet. Hele prosjektet utføres i en VDC-prosess, med utstrakt bruk av BIM. Med andre ord er ingenting overlatt til tilfeldighetene når Gann Tre starter opp med tømrerarbeidet i mars.

Ydalir leilighetshotell er resultatet av en gave på 100 millioner som UiS og Stavanger mottok fra Smedvig i forbindelse med selskapets 100-årsjubileum i 2015. Hotellet er tegnet av Lund + Slaatto Arkitekter, og blir på 3 129 kvadratmeter brutto fordelt på tre blokker hvor to vil ha underetasje. Byggene oppføres med stedstøpte vegger, plattendekker og stålsøyler i fasade. Den ytre fasaden er i tømmer forblendet med tegl, med detaljer og tak i kobber. Innvendig vil flatene være en kombinasjon av betong og eik, med prefabrikerte baderomskabiner på alle hotellrom. 

Bygget skal stå ferdig 19. februar 2018, og gjør da Universitetet i Stavanger til Norges første universitet med eget hotell. Overskuddet fra hotelldriften skal gå uavkortet til styrking av universitetets kompetansemiljø.

Navnet Ydalir kommer fra norrøn mytologi, der det var navnet på hjemstedet til den norrøne guden Ull. Ull var guden for bueskyting, jakt, skjold og ski, og det antas at navnet Ullandhaug stammer fra ham.Illustrasjoner i 3-D:  Lund + Slaatto Arkitekter