Gann Tre ”på pendleren” igjen
30.06.2017

image002

 
 
Men det viste seg å bli noe helt annet enn en spøk. Nå er nemlig tømrere fra Gann Tre godt i gang på nok et reiseoppdrag, og denne gangen ligger byggeplassen enda lenger nord enn sist.

Omtalen av NAWSARH-jobben fikk nemlig Totalbetong på Bryne til å kontakte Gann Tre. De hadde fått en jobb for Astafjord Smolt i Foldvik i Gratangen, 79 km øst for Harstad og like nord for fylkesgrensa mellom Troms og Nordland. Der trengte de tømrere, og spørsmålet var om Gann Tre hadde folk som var interesserte i å ta turen opp. 

Tre mann meldte seg til oppdraget, og har siden mai i år stått for arbeidet med det nye administrasjonsbygget og et takoverbygg over smoltklekkeriet og inn mot det gamle lagerbygget på det 3000 m2 store anlegget i Foldvik. En vanlig jobb for en medarbeider i Gann Tre – men på et noe uvanlig sted.

- Det er mye inner- og yttervegger det går i, med gipsing og kledning. Altså sånt vi vanligvis gjør. Men det er jo ganske annerledes å jobbe så langt hjemmefra, forteller Roy Tore Spødervold, som sammen med Filip Bjerga og Fredrick Melhus Åmodt utgjør Gann Tre sin ”pendlergjeng” på prosjektet.

- Å være på en ny, ukjent plass er både kjekt og en utfordring - ikke minst i oppstarten. Men med litt ekstra planlegging får vi sikret at rett verktøy, utstyr og materialer er på plass når vi ankommer etter turen opp. Så er det fullt kjør og nok å gjøre helt til det er på tide å fly hjem igjen, forklarer Spødervold fornøyd. 

Jobben skal stå ferdig før sommeren, og da vil Astafjord Smolt ha et nytt settefiskanlegg som skal kunne produsere rundt tre millioner smolt på 250 gram, en ny, automatisk fôrtransport, samt service- og administrasjonsavdeling med blant annet kantine.

image001 image003 image1