Gann Tre ”på pendleren”
01.03.2017

brakkeliv

 
 
Arbeidet på Forsvarsbygg sin NAWSARH-hangar til 330-skvadronen på Ørlandet i Trøndelag har vært en utfordring på flere måter, men samtidig en svært tilfredsstillende jobb å kapre i en meget hard konkurranse.

- Det har vært spennende og lærerikt å sende våre folk til Trøndelag på dette store prosjektet, forteller Skjalg Espedal i Gann Tre. Han synes det har fungert over all forventning, ikke minst takket være et veldig godt samarbeid med hovedentreprenør AF-Gruppen og en fantastisk flott arbeidsgjeng som ser ut til å trives med å være ”på pendleren”.

Akkurat som på hotell
- Her har vi det som plommen i egget, konstaterer Tom Arve Torkildsen, som stortrives på brakkeriggen. Der har de enerom med eget toalett, og får full forpleining med servert frokost, lunsj og middag i matsalen hver dag.

- Det er akkurat som på hotell; vi slipper jo både å lage mat, gjøre rent og bytte sengklær, konkluderer Jan Egil Pollestad. Selv om pendlingen betyr at han må fly til Trondheim grytidlig mandag morgen og deretter ta både drosje, hurtigbåt og så arbeidsbilen før han er på byggeplassen i arbeidsklærne i ti-tiden, er han storfornøyd med å være ”på pendleren” for Gann Tre. Og å være hjemme igjen torsdag kveld etter fire ekstra lange arbeidsdager har vært noe brakkegjengen har satt stor pris på.

Kamp om plassene
- Da jobben ble presentert, var det en positiv holdning blant tømrerne i forhold til det å reise ut og bo i brakker. Faktisk så var det litt kamp om å få plass på dette prosjektet, forteller Ove Gudmestad, som er storbas på Ørlandet. 

For å følge opp fremgangen i arbeidet, har prosjektleder Alf Våland tatt turen til Ørlandet hver fjortende dag. Han har vært veldig fornøyd med det han har sett, og er full av lovord om både ”reisegjengen”, og samarbeidet med hovedentreprenøren AF-Gruppen og de lokale leverandørene. Det samme er Gann Tre-sjefen, som mener at det de har lært i dette prosjektet åpner for nye muligheter i fremtiden.

- Nytt forretningsområde

- Det er jo på en måte et nytt forretningsområde dette, med å ha en reisegjeng som kan pendle slik til større anlegg rundt om i Norge. For de rette folkene er det nok en spennende tilværelse å være ”på pendleren” i perioder – og det har i hvert fall vært de helt rette med på dette prosjektet, konstaterer Espedal, som har fått gode tilbakemelding fra AF-Gruppen om arbeidsgjengen på Ørlandet. 

Og kanskje kan det bli mer reising om ikke så altfor lenge. For Espedal kan fortelle at det har kommet antydninger om at Gann Tre også kan være aktuelle når NAWSARH-hangarene på Banak i Finnmark og på Rygge i Østfold skal bygges. Dermed kan det være spennende tider i vente for tømrerne i Gann Tre!