Filip snakket seg til lærlingeplass
06.07.2017

l%c3%a6rling3

 
 
l%c3%a6rling2Det kan i blant virke som om det er en veldig lang vei å gå og et veldig trangt nåløye å komme gjennom for å sikre seg en lærlingeplass. Men for Filip Bjerga var det bare å ta turen innom Gann Tre – og så var det gjort!

- Han møtte opp på kontoret her – uten avtale – og spurte om læreplass. Det var midt i en periode der det var litt usikkert i markedet og ordrereserven var begrenset, så han kom ikke akkurat på den beste tiden. Men han argumenterte godt for seg selv, og virket som en stødig fyr som det var verdt å satse på. Så vi bestemte oss for å la ham få prøve seg, forteller daglig leder i Gann Tre, Skjalg Espedal.

Ukjent med tømreryrket 
- Jeg bare gikk inn på kontoret en onsdag i januar, og snakket med Skjalg og Alf om å få læreplass der. Vi avtalte at jeg skulle få en måneds prøvetid – og så begynte jeg mandagen etter, utdyper Filip Bjerga. 

21-åringen var i utgangspunktet ukjent med tømreryrket, men trives med praktisk arbeid og hadde bak seg seks års erfaring som avløser. Det var noe av det som fikk ham på tanken om å prøve seg som tømrerlærling. 

- Jeg var usikker på hva jeg skulle gjøre etter å ha gått studiespesialiserende på Sandnes videregående. Tømring var noe av det som virket mest interessant, så da bestemte jeg meg for å prøve det.

- Likte det vi så
Etter evalueringen da en måneds prøvetid var gått, ble det klart at Gann Tre ville tilby Bjerga en lærlingeplass. 

- Vi tok jo en sjanse da vi tok ham inn for en måneds prøvetid, men tenkte det var verdt å teste ham. Og det viste seg at han lærte fort og tok ting kjappere enn de fleste som kommer ut i lære etter to år på skole. Vi likte det vi så, og mente at han hadde i seg det som behøves for å kunne bli en god tømrer. Så i vår klarte vi å tilby ham læreplass hos oss, noe vi er veldig godt fornøyde med, sier Espedal.

Rekruttering og samfunnsansvar
- For Gann Tre har det alltid vært viktig å ta inn lærlinger. Både for å sørge for rekruttering til tømrerfaget, men også fordi vi ser at enkelte tar steget opp til bas, byggeleder og prosjektleder etter hvert. Som jærbedrift har vi troen på at det fortsatt er mange som vil trives godt med fysisk arbeid, gjerne kombinert med ansvar for den daglige driften.  Og så er det et samfunnsansvar for en bedrift som oss å ta inn lærlinger, understreker Gann Tre-sjefen. 

For Filip Bjerga har Gann Tre sin åpne holdning til å ta inn lærlinger vært gull verdt, og han angrer i hvert fall ikke på at han i vinter tok turen inn på kontoret ute på Nærbø.

- I Gann Tre har jeg følt meg velkommen fra dag én, og jeg trives godt her og med det jeg gjør, slår han fast.